MENU

Trouwen te Filatuur Aalst.

Laura en Alexander hebben een schrikkeltrouwdag in de filatuur. Op 29 februari 2020, nog net voor de covid-19 pandemie uitbrak, ging hun trouw door. Een ongewone dag, ook nog in de winter. Maar we zijn er zeker zonder schrik van af geraakt. Behalve de felle wind die onze fotosessie in tijd beperkte verliep alles vlekkeloos.

Enkele schooljaren samen met Laura (en een broer/zus van hetzelfde leerjaar) maakte dat ze via facebook nog op de hoogte bleef van mijn werk als fotograaf. Toen Laura en Alexander besloten te trouwen kreeg ik meteen de vraag dat ik hun datum zeker zou vrijhouden. Met deze grote overtuiging van Laura was het voor mij ook super dankbaar en een extra motivator om het allerbeste uit deze reportage te halen.

Er waren vele mooie locaties zoals de brouwerij mort subite, de kerk waar mijn eigen zoontje werd gedoopt, en de filatuur te Aalst. Dit in combinatie met een koppel die vol goesting zitten om te trouwen en ook de hele dag willen genieten was het een goed recept voor een memorabele trouwdag en een mooie fotoreportage. Memorabel mocht het zeker zijn, met meer dan 200 gasten aanwezig, een ongezien detail in de decoratie, en de grote zaal van de filatuur om iedereen plaats te geven. In een technisch uitdagende locatie, met de vele gekleurde spots in een gigantische zwarte ruimte was het zeker een kunst om dit alles mooi uit te lichten.

Het feest was er een van de gekste die ik ooit heb meegemaakt. Met de vele dance battles waande ik me soms even in Step Up the movie. L&A hebben een grote vriendengroep, en de grote dansvloer was meer dan goedgevuld. De trouwdag was zeker een statement, het was overweldigend. Geen wandeling in het park maar wel een rit op de achtbaan.

Elke trouwdag is anders. Het belangrijkste is dat de sfeer, de intensiteit en het ritme van de dag past bij het koppel. En dat was zeker het geval. Laura en Alexander genieten van elk moment, ze houden even goed van een feestje met 200 als een goed diner met 2. Geen berg te hoog en geen zee te wild voor deze 2. Hun trouwdag was als een dikke stempel in de reispas, met nog veel blanco bladzijden daarna.

Deze reportage van 16 uur heb ik hieronder samengevat in 130 foto’s!
Merci Laura en Alexander dat ik jullie dag van zo dichtbij mocht meemaken.

P
SLUIT MENU