MENU

Kasteel van Hoen trouwfeest.

Wat een super reportage! De hele dag was gevuld met mooie momenten en alle gebeurtenissen volgden elkaar mooi op. Een verhaal die ik dus liever met jullie deel van begin tot het einde, dit in maar liefst 150 beelden van de ochtend tot en met het avondfeest in kasteel van Hoen.

3 op een rij

Inès en Jimmy is het derde koppel uit een vriendengroep van wie ik de trouw fotografeer. Het begon bij Nathalie en Philippe in mijn vroegere jaren trouwfotografie (2016), met een tweede stop bij Judith en Bene (2019) de zomer voor corona. En zo lijkt het weer een tijdperk later, terwijl het eigenlijk slechts 2 jaartjes later is. Maar na vele intiemere reportages van 2020 was het nu toch weer eens fotograferen op een groot feest.

De ochtend

De reportage in de ochtend vond ik zelf heel bijzonder, en is om meerdere redenen heel geslaagd. Vooral de vele details, de huiselijke sfeer, de fotogenieke keuken, en de mensen aanwezig. Visueel kwam alles tot zijn recht ook met de klok die de aankomst van Jimmy aankondigt, en zijn laat komen bevestigd. Daarbovenop het boeket die in de laatste bocht omver valt, waardoor bloemiste en bruidmeisje van dienst deze nog vlug kon corrigeren. Een hele toffe spanningsopbouw. Ook de straat was magnifiek dus verplaatste ik de first look naar daar en het zorgde ook voor super cinematische beelden. Bovenop de ontlading van emoties was het een erg magisch moment.

Fotoshoot

De rest van de dag verliep ook super vlot. Na een spannende ochtend kwam er plaats voor ontspanning. En met een gevoel van niets moet alles kan was de fotoshoot zo voorbij. Een walk in the park met Inès en Jimmy, die er alle vertrouwen in hadden dat ondanks ik niet heel veel aanwijzingen geef, het resultaat er zal zijn. En dat maakte het ook zo, want als je niet te veel bezig of bewust bent van de camera, en gewoon eens elkaar in de ogen kijkt, dan maak ik de mooiste foto’s.

Geetbets

Aangekomen in kasteel van Hoen was de grootte van de locatie wel matching met de receptie en het avondfeest. Het was lang geleden om nog eens in zo zo’n talrijke receptie te fotograferen.  De ceremonie was in een heel donkere ruimte, maar om de sfeer toch niet weg te flitsen besloot ik met mijn lichtsterke objectieven deze vast te leggen. De intimiteit komt daardoor goed tot zijn recht.
Het feest was ook een echt topfeestje. Het monumentale karakter van kasteel van Hoen, samen met het vele werk voor de extra aankleding, gaf het het gevoel van een VIP only trouwfeest in Zuid-Frankrijk.

P
SLUIT MENU