MENU

De ring rond. (pun intended)

Van Tervuren gingen we naar Meise, om af te sluiten in Dilbeek. Op een ongewoon warme oktoberdag dan nog wel. En in een betere periode tijdens deze pandemie.
Met alle geluk aan hun zijde dus konden we in Duisburg (Tervuren) aan de dag beginnen. Met veel sfeer & optimisme, en weinig stress. Gemma leek wel haar hele leven te hebben voorbereid op dit moment. Make-up, haar, kleed, let’s go. Ivan daarentegen vertoonde bij zijn aankomst net wel meer zenuwen .
Maar gelukkig heeft Gemma de mogelijkheid haar kalmte in een oogopslag door te geven aan eenieders die haar recht de ogen in kijkt. Want na de first look was Ivan in sync met Gemma.

Kerkelijke trouw

De wettelijke ceremonie had reeds op een eerdere dag plaatsgevonden, en dus kozen Gemma en Ivan voor een ceremonie in de kerk.
Het was zeker geen klassieke aflees ceremonie, maar wel een ceremonie gevuld met persoonlijke touches. Vrienden & familie die iets persoonlijk kwamen vertellen, vrienden die zelf de muziek en zang verzorgden, en met de kindjes mee op het podium. In de mooie en lichtrijke kerk van Duisburg.
Leuk toeval ook: Het bruidsboeket en andere werd verzorgd door bouquet boho. Van wie ik zelf de trouw mocht vastleggen.

Plantentuin & Kattebroek

Voor de fotoshoot gingen we naar plantentuin Meise, waar ik al vaker fotografeerde (zoals deze reportage), maar het resultaat is altijd anders. Met de zalige herfstkleuren en het zonnetje erbij kozen we dus om de foto’s buiten te houden. Een kleine wandeling door het park, samen met de binnenpretjes van Gemma en Ivan, maakten voor veel spontane momenten. Maar zelfs enkele fashion styled foto’s met een iets “serieuzere” look zagen ze helemaal zitten.

Bij aankomst in Kattebroek (eerdere reportage hier) was het nog steeds stralend weer, en nam ik van alle koppels bij aankomst een foto.
De vriendengroep van G&I is enorm groot, en we deden nog enkele leuke groepsfoto’s buiten. Bij het binnengaan ontstond er vanzelf een mini fotosessie aan de muur. Een supertof spontaan moment dat voorkwam uit het grote enthousiasme van de vrienden en de goede sfeer eerder bij de groepsfoto’s buiten. En dan worden er echt superfijne foto’s gemaakt. Wanneer een eerder “geposeerde” foto, nét niet geposeerd is omdat het gevoelsmatig in gang word gezet.
Een heel leuk moment voor mij als fotograaf dus ook, wanneer gasten aanvoelen dat ze niet moeten ‘vragen om een foto’. Maar dat ik altijd wel in de buurt ben voor spontane momenten vast te leggen. Of ze nu bewust zijn van mijn aanwezigheid, of niet.

Slot

Vanaf onze eerste ontmoeting in Tervuren, tot op de dag zelf en daarna, had ik altijd een goed gevoel.
Ik denk dat het is omdat Gemma & Ivan de dingen niet té overdenken, en bewust hun dag hebben ingepland met wat belangrijk voor hun is.
En ook al was het opzet van het avondfeest heel groot, slaagden G&I er makkelijk in zichzelf niet te verliezen en te genieten van elk moment.

P
SLUIT MENU